Šteta na cesti i vozilu: Voziti s probušenom gumom nije pametno!

Sa stražnjim naplatkom automobil je oštetio podlogu ceste. Naplatak se raspao, a na kraju je kočioni disk dodirivao površinu cest

Kada vam pukne guma najbolje je odmah stati na sigurnom mjestu i zamijeniti je. Zašto? Ova vijest je dokaz što se sve može dogoditi ako nastavite s vožnjom. Vozača, 27-godišnjaka, iz njemačkog grada Delligsena sumnjiči se da je s istrošenim naplatkom oštetio kolnik na potezu od šest kilometara. Štoviše, učinio je to bez vozačke dozvole, jer je ona već bila oduzeta zbog vožnje pod utjecajem droga.

Sa stražnjim naplatkom Mercedes-Benz S-klase oštetio je podlogu ceste. Naplatak se raspao, a na kraju je kočioni disk dodirivao površinu ceste.

Oštećenje na automobilu i površini ceste primijetio je stanovnik u ulici u Wallensenu. Svjedok je pozvao policiju. Inspektori iz Hildesheima otkrili su trag od šest kilometara (nisu se morali previše truditi) koji je vodio do kuće vlasnika vozila i kojemu je uzet uzorak krvi. Optužen je za vožnju bez dozvole, a možda će morati platiti i štetu na cesti.