Prolijevanje pića: Pokrenuo tužbu protiv BMW-a zbog (navodno) nefunkcionalnih u držača za čaše i boce!

Kada se tekućina prolije u držač za čaše, žice za upravljački modul SRS-a, koji se nalazi izravno ispod držača čaše, se smoče, što oštećuje zračne jastuke

Jednom se vozaču očigledno prelila čaša, doslovno i figurativno. Odlučio je tužiti BMW na sudu u američkom okrugu Orange i to zbog činjenice da veliki SUV X7 navodno ima neadekvatne držače za čaše u središnjem tunelu. Zbog toga mu se navodno prolijeva piće. No tužba se bavi i ozbiljnijim problemom:

– Kada se tekućina prolije u držač za čaše, žice za upravljački modul SRS-a (zračnog jastuka), koji se nalazi izravno ispod držača čaše, se smoče, što oštećuje zračne jastuke. Kao rezultat, zračni jastuci se mogu nehotice napuhati – navodi se u tužbi.

Podnostielj tužbe skriva se iza tvrtke BrightK Consulting, Inc, a zastupa ga odvjetnik Hoves Margarian.

U vezi s tužbom navedeno je nekoliko pritužbi. Većina njih spominje kvar SRS upravljačkog modula kao rezultat slučajnog prolijevanja tekućine po držačima za čaše, koja je potom procurila u električne dijelove. Troškovi zamjene i popravka modula prelaze 1775 eura, što je u nekim slučajevima BMW odbio pokriti pod jamstvom.