Nezadovoljan cijenom zamjene baterije: Pogledajte kako je jedan Finac digao u zrak Teslu Model S!

Stoje li iza ovoga pravi ili izmišljeni servisni problemi, zasad ne znamo...

U videu koji je dostupan s engleskim titlovima, Tuomas Katainen objašnjava da je njegov Tesla Model S iz 2013. nedavno doživio niz problema, zbog čega ga je morao odvesti u servisni centar Tesle. Četiri tjedna kasnije nakon što je pregledan automobil, Servis je obavijestio vlasnika da će mu trebati nova baterija koja će ga koštati 20.000 eura. Katainen je odlučio ne popravljati automobil i umjesto toga je smislio da bi bilo zabavno dignuti ga u zrak, možda se nadajući da će mu prihod od oglasa ostvaren iz videa pomoći da kupi novi automobil ili je samo bio toliko ljut da ga je odlučio uništiti.

Kako bi zapečatio Teslinu sudbinu, Katainen je pričvrstio 30 kg dinamita na vozilo i stavio lutku Elona Muska na vozačevo sjedalo, a auto parkirao ispod stjenovite litice. Kamere visoke razlučivosti i usporena kamera zabilježile su eksploziju u cijelosti.

Upotrijebljenih 30 kg dinamita bilo je i više nego dovoljno za potpuno uništenje automobila, ne ostavljajući ništa osim razbijenih dijelova razbacanih po snijegu. Stoje li iza ovoga pravi ili izmišljeni servisni problemi, zasad ne znamo… Najzanimljiviji dio videa počinje nakon pete minute.