VIDEO: Pogledajte posebnu (terensku) verziju Lade Nive u akciji!

Niva Bronto ima poboljšani razmak od tla od 240 mm te posebno podešeni ovjes s modificiranim amortizerima i pojačanom stražnjom osovinom

U mnogim dijelovima svijeta Lada Niva pobuđuje lijepe uspomene na 4×4 vozilo spremno obračunati se s najtežim terenskim izazovima. Doduše, performanse na asfaltu su, najblaže rečeno, umjereno korektne, a pasivna sigurnost vozila u slučaju sudara je otprilike kao da se u oktogonu, nakon obilne porcije kremšnita, susretne s UFC prvakom u teškoj kategoriji Francisom Ngannouom.

Lada Niva Bronto je posebna verzija, još više prilagođena terenskim izazovima, a i dalje povoljna. U Rusiji košta tek nešto više od 11 tisuća eura, a za to dobijete 1,7-litreni benzinski motor s 82 KS i 129 Nm okretnog momenta. On ide u kombinaciji s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa i pogonom na sve kotače, što omogućuje ubrzanje od 17 sekundi do 100 km/h i maksimalnu brzinu 142 km/h.

Niva Bronto ima poboljšani razmak od tla od 240 mm te posebno podešeni ovjes s modificiranim amortizerima i pojačanom stražnjom osovinom. Dodane su blokade prednjeg i stražnjeg diferencijala, uz već ugrađenju blokadu središnjeg diferencijala. Uz reduktor prijenosa, ova Niva bi se mogla družiti i s divokozama na obroncima Alpa.

Lada je snimila i promotivni video za ovu verziju, pa ga pogledajte.