I to je moguće: Zbog snažnog vjetra avion je ostao bez goriva i morao je sletjeti ranije!

Letovi prema zapadu bilježe kašnjenja u rasponu od 45 minuta, dok neki letovi na istok stižu oko sat vremena ranije

Snažan istočni vjetar iznad Sjedinjenih Država ovog tjedna izaziva kaos u zračnom prometu. U ponedjeljak, Boeing 737-800, kojim upravlja American Airlines, morao se zaustaviti na letu od Phoenixa do Bostona prije svog odredišta u Oklahoma Cityju, navodno zato što je zbog jakog vjetra ostao bez goriva. OKC se nalazi oko 1500 km istočno od Phoenixa.

Kako je izvijestio meteorolog Damon Lane sa sjedištem u Oklahomi, let 2323 American Airlinesa samo je jedan od nekoliko pogođenih akim strujanjima početkom ovog tjedna. Prema njegovim riječima, letovi prema zapadu bilježe kašnjenja u rasponu od 45 minuta, dok neki letovi na istok stižu oko sat vremena ranije.

Čini se da je navedeni Boeing sletio u Oklahomu, dodali su mu malo goriva i potom je otišao na svoje odredište. Na kraju je putovao gotovo sat i pol duže od očekivanog. Kako Lane također napominje na Twitteru, drugi letovi prema zapadu imali su slične probleme. Na primjer, let American Airlinesa AA302 iz New Yorka u Los Angeles kasnio je gotovo sat vremena zbog jakog vjetra.