Njemačka ide dalje: Dvije medicinske maske u kompletu prve pomoći vozila trebale bi postati obavezne!

Obaveza nošenja dvije maske u kutiji prve pomoći ubuduće je namijenjena zaštiti od infekcije, primjerice pri pružanju prve pomoći

Ubuduće bi u kutiji prve pomoći automobila, autobusa i kamiona uvijek trebalo nositi i dvije maske. Čak i nakon pandemije, stoji u izvještaju Rheinische Posta. Takvi su planovi njemačkih vlasti.

Zajedno sa Saveznom udrugom za medicinsku tehnologiju, Federalno ministarstvo prometa dogovorilo je uvođenje dvije zaštitne maske u budućnosti kada se ažurira DIN standard koji se primjenjuje na komplete prve pomoći. Projekt je potvrdila glasnogovornica Federalnog ministarstva prometa. Ažuriranje i uključivanje obveze nošenja zaštitnih maski trebalo bi se dogoditi tijekom sljedeće izmjene Pravilnika o izdavanju dozvola za cestovni promet (StVZO). Očekuje se da će uredba stupiti na snagu ove godine.

Tko prekrši predviđenu obvezu i ne nosi dvije maske u kutiji prve pomoći, očekuje se novčana kazna. Koliko bi to točno trebalo ispasti, nije poznato. Trenutno postoji kazna od 5 eura ako pribor za prvu pomoć nedostaje, ako je nepotpun ili mu je istekao rok. Obaveza nošenja dvije maske u kutiji prve pomoći ubuduće je namijenjena zaštiti od infekcije, primjerice pri pružanju prve pomoći.