Goodyear je prvi put testirao gume bez zraka na vozilima za autonomnu dostavu!

Nakon što je više od 100 godina isporučivao gume punjene zrakom, američki proizvođač guma Goodyear objavio je da testira gume bez zraka

Gume bez zraka sljedeća su velika stvar u industriji jer bi trebale produžiti vrijeme trajanja guma, ali i omogućiti korištenje manje materijala. Michelin već na svojim gumama bez zraka koje će biti spremne za predstavljanje 2024. godine.

Goodyearove nepneumatske gume (NPT) kako ih tvrtka voli zvati ili gume koje nisu punjene zrakom sada su testirane na Starshipovim robotima. Starship su osnovali Ahti Heinla i Janus Friis, kreativni mozgovi iza aplikacija poput Skypea te sada imaju flotu autonomnih robota koji dostavljaju hranu, namirnice i pakete na lokalnoj razini bez potrebe za ljudskom intervencijom tijekom tranzita. Do sada je tvrtka izvršila više od dva milijuna isporuka i želi se daljnje povećavati.

Goodyear je po narudžbi dizajnirao gumu koja ne samo da može poboljšati vijek njihova trajanja, već i smanjiti aktivnosti održavanja potrebnog za Starshipovu flotu. Dvije tvrtke sada su ušle u fazu testiranja na terenu na Sveučilištu Bowling Green State gdje su rani podaci pokazali pozitivne rezultate u kontekstu kočenja i prigušivanja vibracija, stoji u priopćenju za javnost.