Honda ima nevjerojatne probleme: Japansku marku automobila pogodio je milenijski bug 1. 1. 2022. godine!

Prijavljene pogreške za sada su došle iz SAD-a, Kanade i Velike Britanije

Takozvani milenijski bug koji je izazvao strah u cijelom svijetu 1999. pogodio je automobilsku marku Honda. I to sada, više od 21 godinu kasnije, sustavi raznih modela Hondinih vozila prebacili su se na 2002. godinu umjesto 2022. godine.

Za razliku od strašnog milenijskog buga, koji je u nezivjesnosti držao cijeli (računalni) svijet s prijelaza 1999. godine na 2000. godinu, ovo nije globalni problem, već problem brojnih Hondinih modela za koje navigacijski sustavi misle da je 2002. Naime, nekoliko vlasnika prijavilo je isti problem na brojnim forumima kao što su Honda CR-V Owner’s Club i na poznatoj platformi za raspravu Reddit. Problem se odnosi na automobile proizvedene od 2004. do 2012., a prema riječima vlasnika, datum i vrijeme se ne mogu ručno podesiti.

Prijavljene pogreške za sada su došle iz SAD-a, Kanade i Velike Britanije. Vlasnici automobila navode da njihovi navigacijski sustavi rade sasvim dobro, kao i ostale funkcije. Honda je za američku stranicu Jalopnik rekla da je tvrtka svjesna problema i da istražuje moguće protumjere. Jedan od pogođenih vlasnika Honde CR-V također je kontaktirao Hondu nakon čega mu je rečeno da će se problem nastaviti do kolovoza 2022., a zatim će automatski biti ispravljen. Prema njima, nedostatak se može pripisati tome kako GPS sustavi mjere vrijeme i kako je softver kodiran.