Električna punionica budućnosti: Shell je srušio staru benzinsku stanicu…

Naftna tvrtka svoju budućnost vidi u punjenju električne energije te je u Londonu (VB) otvorila prvu benzinsku postaju preuređenu u punionicu za električna vozila

U sljedećim godinama trendovi su jasni. Stare benzinske stanice postupno će nestajati ili će postati punionice za električne automobile. Shell, jedna od glavnih tvrtki u naftnoj industriji, već ima benzinsku crpku koja je pretvorena u centar za punjenje. Inovativni objekti najavljuju novu eru u mobilnosti. Upravo to predstavlja nova punionica na Fulham Roadu, u srcu Londona, koja je prva preuređena benzinska stanica. Stanica za punjenje koja će postati referenca za sljedeće korake tvrtke i industrije.

Ideja projekta nije bila samo otvaranje centra s devet točaka punjenja, već je koncept održivosti doveden do krajnosti. Nakon što je srušio staru benzinsku pumpu, Shell je izgradio električni hram. Reciklirano drvo, solarni paneli, održivo staklo i, što je najvažnije, struja za punjenje iz 100% certificiranih obnovljivih izvora energije.

Svaki punjač je s maksimalnim kapacitetom od 175 kW. Za razliku od mnogih drugih centara, Shell je želio da korisnici ne moraju čekati u svom električnom automobilu da se punjenje završi. Iz tog razloga je otvorio cijeli servis koji će korisničko iskustvo učiniti puno ugodnijim.

Prostor za sjedenje s besplatnim Wi-fijem, kafeterija, pa čak i restoran u kojem možete ručati ili večerati i usput napuniti svoj električni automobil. Tome moramo dodati mali dućan i nekoliko toaleta. Ukratko, stanica za punjenje sa svim uslugama i svim potrebama. Ovo je samo prvi korak onoga što slijedi, budući da tvrtka želi otvoriti više od 5000 punionica, iako neće sve biti tako spektakularne kao ova na Fulham Roadu.