U sekundi je nestalo 2.5 milijuna eura: Mehaničar je razbio vrijedni Ferrari Enzo!

Navodno je automobil udario u stablo na strani suvozača, otrgnuvši oba kotača s desne strane te pogonsku osovinu

Egzotični automobili rijetko su na cestama, pa ni njihove nesreće nisu česta pojava. No događaju se, a dokaz je sudar Ferrari Enza, proizvedenog u samo 400 primjeraka (možda malo više) u Nizozemskoj. Supersportski cestovni bolid udario je u drvo, a vozač je očigledno izgubio kontrolu na klizavoj cesti.

Vozilo navodno pripada Kroymans Automotiveu ovlaštenom Ferrarijevom zastupniku u području gdje se nesreća dogodila. Fotografije s mjesta događaja pokazuju da je Ferrari nosio privremene tablice, u trenutku kad se razbio na N221 u Baarnu u blizini Utrechta. Regionalne novine De Gooi-en Eemlander izvještavaju da je za upravljačem u trenutku incidenta bio mehaničar. Ekipe hitne pomoći su oslobodile neozlijeđenog vozača.

Ovaj ograničeni model s V12 motorom i 650 KS košta oko 2.5 milijuna eura. Navodno je automobil udario u stablo na strani suvozača, otrgnuvši oba kotača s desne strane te pogonsku osovinu. Očigledna su značajna oštećenja na karoseriji, a zbog težine sudara su se aktivirali zračni jastuci.