Kraj za još jedan legendarni Ferrari F40: Potencijalni kupac sletio je s ceste i razbio ga!

Rabljeni F40 procjenjuju se na oko 1.3 milijuna dolara, a tek treba vidjeti hoće li ovaj primjerak u opsežnu rekonstrukciju

Jedan od kultnih supersportskih automobila danas je rijetkost, od 1987. do 1992. godine proizvedeno je samo 1311 primjeraka, a njegov 2.9-litreni V8 motor s 478 KS pravo je umjetničko djelo, koje i danas performansama izaziva respekt.

Samo ove godine dva su F40 pretrpjela teške oštećenja, jedan je izgorio u Monte Carlu, a ovaj drugi je nastradao u Nerangu u Australiji. Pretpostavlja se da je Ferrari bio na prodaju i da ga je potencijalni kupac testirao prije kupnje. No, završio je uz cestu s mnoštvom iskrivljenih ili iščupanih stupića prometnim znakovima. Vozaču, na sreću, nije ništa.

Šteta na Ferrariju je, naravno, ogromna, slomljen je i prepoznatljivi stražnji spojler, a vozač kao da je zaboravio da sjedi u bolidu bez elektroničkih pomagala. U F40 nema elektronske kontrole stabilnosti i drugih elemenata aktivne sigurnosti. Odnosno, jedini od njih je umijeće vozača, koji bi trebao znati kada ne treba pretjerivati s pedalom gasom i oprezno dozirati upravljač.

Rabljeni F40 procjenjuju se na oko 1.3 milijuna dolara, a tek treba vidjeti hoće li ovaj primjerak u opsežnu rekonstrukciju!