Priča o Ferrariju čiji je vlasnik bio sin iračkog diktatora Saddama Husseina: Pronađen je u jednoj iračkoj garaži!

Automobil je u garaži u Iraku, zaštićen je i zahtijeva brojne popravke. Vlasnik ne odustaje od visoke cijene koju je postavio - 1.15 milijuna dolara

Prije nekoliko dana pojavila se priča o Ferrariju F40 (proizvodnja od 1987. do 1992. godine, 2,9 l V8, 478-484 KS), koji je bio u vlasništvu bivšeg iračkog diktatora Saddama Husseina. Rijetkom sportskom bolidu izgubio se svaki trag. Pokrenuta je velika potraga, a automobil je brzo lociran.

Legendarni Ferrarijev bolid je brzo pronađen, a trenutno se nalazi u Erbilu, iračkom dijelu Kurdistana. Prve fotografije otkrivaju Ferrari F40 u jednom stanju, prekriven prašinom. No, situacija je trenutno ipak nešto bolja. Automobil koji je nekoć vozio Uday Hussein (ubijen je 2003. godine tijekom američke intervencije) sad ima novog vlasnika, koji koliko-toliko brine o njemu.

Jedan obožavatelj i serviser Ferrarija iz Velike Britanije pronašao je to vozilo prije četiri godine i tad se osvjedočio da mu nedostaju dva intercoolera te mnogi drugi dijelovi. Zbog svega troškovi prebacivanja F40 u Europu i restauracije bili su previsoki.

Trenutni vlasnik sad minimalno održava automobil s prijeđenih 3700 kilometara, odnosno za njega se ne može reći da je zapušten, ali i dalje su na njemu nužni brojni popravci – samo nužni dijelovi tanka goriva koštaju oko 25.000 dolara. Uglavnom, automobil je u garaži, zaštićen je i zahtijeva brojne popravke. No, vlasnik ne odustaje od visoke cijene koju je postavio: ovaj F40 s bogatom poviješću može biti vaš za 1.15 milijuna dolara.