Nakon vožnje od 417 km/h na Autobahnu: Vozaču sada prijeti odlazak u zatvor – na duže vrijeme!

Kako smo već pisali, češki milijarder Radim Passer jurio je autocestom u svom Bugatti Chironu od 1500 KS brzinom od preko 400 km/h! Sada njemačko javno tužiteljstvo istražuje njegovu jurnjavu

Na snimkama iz srpnja 2021., češki milijarder Radim Passer (58) vozi svoj Bugatti Chiron s 1500 KS (cijena najmanje 2.9 milijuna eura) do suludih 417 km/h – ali ne na zatvorenom trkalištu, već na autocesti! Njemačka policija sada preuzima slučaj i pokrenula je  postupak protiv Radima Passera. Vozač je sada pod istragom zbog ilegalne ulične utrke, potvrdila je glasnogovornica policije, a predmet će biti proslijeđen tužiteljstvu. Ponašanje nije bilo odgovorno, nastavila je glasnogovornica, pa bi prema njemačkom kaznenom zakonu sudionici mogli dobiti do pet godina zatvora. Premda ne postoji niti opće ograničenje brzine na dionici autoceste na kojoj je Passer postigao svoju najveću brzinu, niti je Čeh izgubio kontrolu nad svojim Bugattijem.

No uzrok za kažnjavanje bila bi sumnja može li Čeh  s više od 400 km/h na brzinomjeru kontrolirati vozilo u slučaju nužde. Jer čak i da je, kako ističe Passer, vidljivost bila tri do četiri kilometra na ravnoj ruti, on bi imao sasvim male izglede da izbjegne vozilo koje je iznenada skrenulo u lijevu traku.

Ne treba posebno ni napominjati, ova vožnja potaknule je nove rasprave u Njemačkoj o tome treba li ograničiti brzine na Autobahnu.