Ostao bez automobila u Zadru: Više puta je uhvaćen u vožnji bez dozvole!

Obzirom da se radi o učestalom ponavljaču prekršaja iz članka 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ostvareni su zakonski uvjeti te je od prekršitelja privremeno oduzeto motorno vozilo

Iz MUP-a javljaju da su u srijedu, sat iza ponoći u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Policijske uprave zadarske, prilikom kontrole prometa u ulici Put Vrela zaustavili su osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije te da se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja. Obzirom da se radi o učestalom ponavljaču prekršaja iz članka 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ostvareni su zakonski uvjeti te je od prekršitelja privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao, uz prijedlog sudu za trajno oduzimanje istog.
Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, nakon čega je uz optužni prijedlog jučer prepraćen na prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, uz prijedlog za izricanje kazne zatvora  te mu je nakon saslušanja od strane suca prekršajnog odjela određena mjera zadržavanja, nakon čega je predan u zatvor.