Bliži se Rally Croatia: Sébastien Loeb ipak neće voziti na natjecanju u Hrvatskoj!

Malcolm Wilson pokušava nagovoriti Loeba na povratak u WRC u svibnju, na Vodafone Rallyju de Portugal

Nakon devet naslova svjetskog prvaka u reliju i senzacionalne pobjede na prvom natjecanju nove sezone na Reliju Monte Carlo, mnogi se pitaju hoće li Sébastien Loeb proširiti svoj program u Ford Pumi Rally1. Bilo je planirano da nastupi na Reliju Monte Carlo i ništa dalje od toga, a definitivno je isključena cijela sezona. Zasad se ne zna mnogo, a šef Ford M-Sporta, tvrtke koja priprema Ford Pumu za natjecanje u Svjetskom reli prvenstvu, nada se da će ove godine nastupiti na još četiri relija, zajedno sa suvozačicom Isabelle Galmiche.

No sada je sigurno da je jedno od tih natjecanja neće biti Rally Croatia:

– Neće nastupiti u Švedskoj, a rekao je da neće ni u Hrvatskoj – objasnio je Malcolm Wilson.

U razgovoru za službenu stranicu Svjetskog prvenstva wrc.com Wilson je naglasio da je rad s Loebom nevjerojatno iskustvo i da je od testiranja pa sve do Monte Carla pokazao iznimnu kvalitetu. Toliko je siguran u sebe i postavke vozila da tijekom promjenjivih uvjeta na Reliju Monte Carlo (snijeg, led, suha cesta, mokra cesta…) nije ništa mijenjao na Pumi.

Wilson pokušava nagovoriti Loeba na povratak u WRC u svibnju, na Vodafone Rallyju de Portugal. Čak i ako neće uživati u nastupu Loeba u Hrvatskoj, fanovi relija imaju se čumu radovati. S ovim spektaklom idu drugi najbolji vozači, koji će se boriti za naslov svjetskog prvaka, od Elfyna Evansa, Kallea Rovanpere, Thierryja Neuvillea, Otta Tänaka… Spektakl je zajamčen.