Mali automobil sa stilom: Škoda je otkrila Fabiju Monte Carlo!

Monte Carlo izgleda sportski, ali može biti konfiguriran i s početnim trocilindričnim benzincem s 80 KS

Škoda je za svoje Fabije pripremila i opremu Monte Carlo. Već i samo ime govori o čemu se radi, ako je Monte Carlo poznat simbol luksuza i (auto)sporta. Zato i nećete naići na razinu opreme Bukurešt ili Tirana, jer ti gradovi ne komuniciraju raskoš. Izvana će Fabije Monte Carlo dobiti crnu boju na prednjoj maski, bočnim pragovima, poklopcima retrovizora, stražnjem spojleru…

LED prednja svjetla i svjetla za maglu su standardna oprema, zajedno sa kompletom crnih 16-inčnih aluminijskih naplataka. Oni koji žele nešto sportskije mogu nabaviti opcijske 17-inčne kotače ili još veće 18-inčne Libra kotače.

U interijeru prevladavaju tamni tonovi, a tu su i sportska sjedala s integriranim naslonima za glavu, pedale od nehrđajućeg čelika, LED ambijentalno osvjetljenje i detalji od imitacije karbona na instrumentnoj ploči.

Dodatna oprema uključuje 10,25-inčni digitalnu instrumentnu ploču, Amundsen infotainment sustav s 9,2-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, grijani upravljač i još mnogo toga. Monte Carlo izgleda sportski, ali može biti konfiguriran i s trocilindričnim benzincem s 80 KS, potom TSI-ijem s 94 KS, a najsnažniji je četverocilindrični 1,5 TSI s turbopunjačem i 150 KS. Taj motor ide sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem, ubrzava do 100 km/h za 8 sekundi i postiže najveću brzinu od 225 km/h. Cijene zasad nisu poznate.