Prve fotografije Ferrarijeva SUV-a: Purosangue pokušava sakriti svoj stas!

O motorima se ne zna mnogo (još), ali nagađa se da bi ga mogao pokretati hibridni 2,9-litreni V6 s 830 KS, a kasnije i 6,5-litreni V12

Ako nemate SUV, oprostite se sa zdravim prodajnim brojkama. Ili, u slučaju Ferrarija, Lamborghinija…, ako imate SUV prodavat ćete još više. Ferrari nije odolio ovom trendu i na ceste će ove godine prvi SUV talijanske marke. Zbog njega će duh staroga Enza sigurno potražiti psihološku pomoć negdje na nebeskim visinama, ali to su pravila autoindustrije i ako igrate protiv njih to je kao da pokušavate plesati balet na igralištu ragbija – tijekom utakmice.

Netko je snimio prve fotke Purosanguea u tvornici i on očekivano izgleda više poput kupea nego klasičnog SUV-a. Smještanjem rešetke hladnjaka na dno prednje maske pokušava se promovirati izgled sportskog automobila, a to vrijedi i za stražnji kraj, koji izgleda agresivno poput bilo kojeg Ferrarijeva cestovnog bolida!

O motorima se ne zna mnogo (još), ali nagađa se da bi ga mogao pokretati hibridni 2,9-litreni V6 s 830 KS, a kasnije i 6,5-litreni V12.