Gotovo je s besplatnim parkiranjem u Beču: Vlast je donijela novu odluku!

Najjeftiniji način parkiranja u Beču ako nemate boravišnu dozvolu za parkiranje je parkiranje u garažama te na Park and Ride površinama na obodu grada

Od 1. ožujka sustav naplate za parkiranje u Beču proširen je na cijeli grad. Što znači da besplatan parking u  više neće biti moguć. Dakle, parkirne zone šire se na sva područja. To je već izazvalo brojne prosvjede građana koji svakodnevno dolaze raditi u Beč…

Parkirne zone i dozvole za parkiranje stanara bit će uvedene u svaku bečku četvrt, što znači da je u cijelom gradu parkiranje automobila moguće samo uz dozvolu za parkiranje stanara (Parkpickerl) ili kartu (Parkschein) za kratkotrajno parkiranje po terminskim zonama.

Za stanovnike u četvrtima 1-9 nema promjena jer su ova pravila već bila na snazi. U 11., 13., 21., 22. i 23. okrugu prvi put se koriste kratkoročne parking zone i stambene dozvole. Za preostale okruge (10, 12 i okruzi 14-19) kratkotrajno parkiranje već je postojalo, ali će pravila sada biti standardizirana kako bi odgovarala okruzima od 1. do 9., što znači da vozači mogu parkirati samo između 9 i 22 sata od ponedjeljka do petka, najviše dva sata, u zonama kratkotrajnog parkiranja. Promjene stupaju na snagu od 1. ožujka.

Najjeftiniji način parkiranja u Beču ako nemate boravišnu dozvolu za parkiranje je parkiranje u garažama te na Park and Ride površinama na obodu grada, u blizini stanica podezmen željeznice. Također možete privremeno parkirati na zonama za kratkotrajno parkiranje u cijelom gradu za što morate kupiti kartu, a karte su dostupne na automatima i uredima Wiener Linien, u većini trafika ili kioska ili putem aplikacije Handyparken.

Kratkoročne karte omogućuju vam parkiranje samo između 9 i 22 sata od ponedjeljka do petka, najviše dva sata. Ako imate invaliditet i važeću invalidsku iskaznicu, možete koristiti i parkirne zone za stanovnike Beča (Anwohnerparken) bez troškovnog ili vremenskog ograničenja.