Novi nizozemski fenomen: Sve više vozača natoči gorivo i bježi bez plaćanja!

Sve više i više vozača odlučuje jednostavno prestati plaćati gorivo

U Nizozemskoj sve više vozača zaboravlja platiti na benzinskoj postaji nakon što potpuno napune automobil. Poskupljenje goriva posljednjih je tjedana povećalo broj slučajeva točenja goriva bez plaćanja za 25 posto.

Sve više i više vozača odlučuje jednostavno prestati plaćati gorivo. Ne tako što će ostaviti auto i odlučiti se za javni prijevoz, već jednostavno ne platiti nakon točenja goriva.  Posljednjih tjedana znatno je više vozača nastavilo voziti nakon točenja goriva bez plaćanja.

Početkom godine oko 300 vozača tjedno odlazilo je s benzinskih stanica bez plaćanja, ali sada je ta brojka u Nizozemskoj dosegla 350 do 370 vozača tjedno. Neki Nizozemci jednostavno više ne mogu priuštiti gorivo koje je skuplje od dva eura po litri i postaju očajni.

Osim toga, čini se da mnogi ljudi misle da je kazna za vožnju bez plaćanja goriva u nekim slučajevima jeftinija od punog spremnika benzina ili dizela. To baš i nije tako. Pun spremnik košta oko 100 eura, dok je kazna za krađu goriva u Nizozemskoj 131 euro. Međutim, ako vas uhvate, ne samo da morate platiti kaznu, već i vratiti cijeli iznos spremnika.