Policija ga napokon uhvatila: Vozio je više od pedeset godina bez dozvole!

Muškarac je vozio britanskim cestama još od tinejdžerske dobi

Neimenovanog starijeg muškarca (70) zaustavili policajci u engleskom Staffordshireu radi rutinske provjere. Kako prenosi BBC, netko je možda i ranije prijavio vlasnika kombija. Policajci su od vozača zatražili identifikacijske dokumente i dokaz o osiguranju, ali im je rečeno da takvih dokumenata nema. Zapravo, nikada nisu postojali. Pola stoljeća je čovjak vozio javnim cestama, a nije mu bilo u planu dobiti dozvolu. Nikada nije platio ni osiguranje.

Kad ga je policija pitala što se dogodilo i zašto nema ni osiguranje ni vozačku dozvolu, muškarac je samo slegnuo ramenima. Stariji vozač se spremao uključiti na autocestuy prije nego što ga je policija zaustavila. Na kamionu je nosio oslikane palete.

Muškarac je vozio britanskim cestama još od tinejdžerske dobi. Policija je muškarca prijavila da nema vozačku dozvolu, a oduzeto mu je i vozilo. Njegov slučaj bit će proslijeđen tužiteljstvu na daljnje istrage.

Vožnja bez osiguranja nosi kaznu od 300 funti u Velikoj Britaniji. Također uhvaćenima daje šest kaznenih bodova na vozačkoj dozvoli. Sud ima pravo odrediti svaku novčanu kaznu koja se čini prikladnom. Moguće su i druge mjere poput zabrane vožnje.