Proizvodnja mora ići dalje: U Šangaju, zatvorenom zbog širenja koronavirusa, radnici spavaju u VW-ovoj tvornici!

U Volkswagenovoj tvornici u Šangaju javilo se mnogo radnika koji su željeli ostati i nastaviti proizvodnju...

Kina je radikalna po pitanju koronavirusa, kada se negdje pojavi žarište vlasti odmah zatvaraju cijele gradove. Trenutno je sličan slučaj sa Šangajom. Građni su zatvoreni, zatvorene su i tvornice, osim nekih. U mnogim pogonima u Kini tada se dogovara rad u tvornici i spavanje na podu. Tako je već funkcionirao General Motors, a sličan model su upotrijebili i neki dobavljači za autoindustriju.

U Volkswagenovoj tvornici u Šangaju javilo se mnogo radnika koji su željeli ostati i nastaviti proizvodnju, uz spavanje u tvornici, odnosno potpunu izolaciju. No sada je s proizvodnjom gotovo jer su iscrpljene sve zalihe, a radnici ne mogu kući zbog lockdowna.

Kako bi im omogućila privid normalnog života, tvrtka je dogovorila grupne aktivnosti, počevši od šetnje oko tvornice u 10 sati ujutro, javlja Bloomberg News. Slijede ručak i odmor od 11 do 13 sati, poslijepodne su na rasporedu kino i kartanje, a u 16 sati kardio trening. Sljedeća dva sata posvećena su večeri i tuširanju, nakon čega slijedi filmska večer. Osoblje mora svako jutro poduzeti brzi test na koronavirus.