Špijuni na cestama: Zarađuju bogatstvo prijavljujući vozače koji ostavljaju vozila da rade u praznom hodu!

Donald Blair se pohvalio da je dosad zaradio 125.000 dolara od hvatanja nedogovornih vozača

Neki poslovi ne zahijevaju puno truda i stresa, a dobro su plaćeni, odnosno za njih su potrebni samo mobitel i dobra obuća. Njujorčani zarađuju tako što snimaju dostavna vozila, koja stoje uz cestu uključena u praznom hodu i to prijavljuju vlastima. Isplata je daleko od simbolične. Citizen’s Air Complaint Program je pokrenut 2019. i kažnjava vozače gospodarskih vozila koja su ostavljena u praznom hodu i onima koji to prijave omogućuje proviziju od 25% iznosa kazni. Vlasnici vozila mogu biti kažnjeni s 350 dolara ili više, što znači isplatu od barem 87.50 dolara za građane koji ih prijave.

Sve što treba učiniti je snimiti trominutni video vozila u praznom hodu, uploadati ga na web stranicu gradskog Odjela za zaštitu okoliša i pričekati da ček stigne poštom. Ako su vozila u blizini škola, dovoljno je snimiti samo jednominutni video.

NBC News javlja da su građani fromirali grupu od  šezedesetak ljudi nazvanu Idle Warriors, čijije posao krstariti gradom i tražiti vozaila koja zagađuju zrak.

Donald Blair se pohvalio da je dosad zaradio 125.000 dolara od hvatanja nedogovornih vozača. Najveći prekršitelji su dostavne službe i internetske trgovine poput Amazona, UPS-a…