Industrijski portal javlja: Hyundai obustavlja projekte s Rimcem?!

Navodno se Korejcimna nije svidjelo Rimčevo povezivanje s Porscheom

Ugledni industrijski portal Automotive News Europe javlja da će Hyundai prekinuti  projekte s Rimac Grupom, a uzrok je, čini se, sve veća povezanost hrvatske tvrtke s Porscheom. Automotive News Europe navodi povjerljive izvore koji su dojavili tu informaciju. 

Hyundai i Kia su investirali 80 milijuna eura 2019. godine u Rimčev startup i preuzeli 12 posto kompanije. U planu je bilo više zajedničkih projekata, električni sportski automobil te sportsko vozilo pokretano gorivim ćelijama vodika. 

Navodno se Hyundaiju nije svidjelo Rimčevo povezivanje s Porscheom, koji u ovom trenutku drži 24 posto vlasništva u Rimčevoj tvrtki, a dije tvrtke upravljaju Bugattijem (55 posto vlasništva ima Rimac). 

Nagađa se da će Hyundai i Rimac još predstaviti električni sportski automobil i da bi tu suradnja trebala stati. Ne zna se što će biti s Hyundijevim vlasništvom u Rimčevoj kompaniji. 

U Rimcu su rekli Automotive Newsu Europe da imaju dva projekta s Hyundaijem, jedan su dovršili, a više ih je na razmatranju.