Po Nissan u Lidl: Svoju ponudu poznati lanac supermarketa zaokružio je i akcijskom cijenom električnog automobila!

U akciji je varijanta s baterijom od 40 kWh, koja ima 150 KS i doseg od 270 kilometara te u salonu košta 29.990 eura

Kilogram kruha, kilogram rajčice, malo salame, trideset litara suncokretovog ulja… I kolica su puna. Nije ovo tekst o prehrambenim navikama ljudi u Hrvatskoj, ali tolika ljubav prema suncokretovu ulju je nevjerojatna. Premda ga ima dovoljno, kupujemo ga baš kao da tri puta dnevno pržimo krumpiriće i pečemo bečki odrezak te nakon ručka, umjesto čaše piva, pijemo rafinirano suncokretovo ulje ili se, možda, kupamo u njemu, a ne u vodi. No dobro, u nas se svašta opsesivno kupovalo i kupovat će se u budućnosti jer uvijek će biti kriza koje će prijetiti našim pohancima i pommes fritesu.

Ovo je, ipak, vijest o Lidlu i novoj ponudi automobila u tom supermarketu, odnosno njemačkom kraku velikog globalnog lanca. Lidl nudi da do kraja lipnja uzmete godišnju pretplatu na električni Nissan Leaf. Cijena je doista zanimljiva.

U akciji je varijanta s baterijom od 40 kWh, koja ima 150 KS i doseg od 270 kilometara te u salonu košta 29.990 eura. U Lidlu je na ponudu uz godišnju pretplatu. Za nju treba izdvojiti 279 eura mjesečno, a uvjet je da u u 365 dana ne napravite više od 10.000 kilometara. Sve što je iznad toga koštat će pretplatnika 19 centi po kilometru. Koliko je to povoljno? Uobičajena pretplata na Leaf košta 329 eura na platformi Like2drive, koja stoji iza ove Lidlove ponude.

Vlasnik ne mora brinuti o troškovima, odnosno plaća jedno električnu energiju. Koliko god se povoljnom činila ova ponuda, Nijemci tvrde da je Leaf još jeftiniji ako se uzme na leasing. Veliki dio Nijemca koristi ovu opciju kada žele voziti nove autonobile.