Mustang Mach-E: Veliki Fordov električni adut dostupan je u Hrvatskoj!

Ljubitelje tehnologije oduševit će veliki, 15,5-inčni, uspravni ekran na središnjoj konzoli

Fordova očekivanja su velika pa u tom kontekstu treba i tumačiti da je svom električnom SUV-u, konkurentu Teslinom Modelu Y, odlučio dati ime Mustang Mach-E, koje odmah budi usporedbe s legendarnim sportskim kupeom. Dobar marketing uvijek se isplati, a potezanje Mustangova imena je upravo to – dobar marketing. Pod uvjetom da je Mach-E odličan automobil, a to definitivno, barem na prvi pogled.

Zasad u Hrvatsku dolazi opcija s pogonom na sve kotače i  baterijom većeg kapaciteta od 98,7 kWh. Snaga se kreće od 351 KS (domet 541 km) do 487 KS (domet 500 km) i moćnih 860 Nm okretnog momenta za top model Mach-E GT. Verzije sa stražnjim pogonom možemo očekivati na hrvatskom tržištu sljedeće godine.

Ljubitelje tehnologije oduševit će veliki, 15,5-inčni, uspravni ekran na središnjoj konzoli na kojem su koncentrirane sve važne funkcije. U unutrašnjosti je komforno za četiri odrasle osobe, a prtljažnik je mogao biti malo veći. Fordov SUV izlog je moderne opreme, a posebno treba spomenuti magnetski kontrolirani ovjes. Po specifikacijama ima obujam od 402 litre. No tu je i praktičan prostor za odlaganje stvari ispod prednjeg poklopca. Mustang Mach-E dostupan je u Hrvatskoj, a cijena kreće od 609.990 kuna za slabiju verziju te 699.990 kuna za Mach-E GT.