Savjeti HAK-ovih mehaničara: Pazite na rezervnu gumu, često je ispuhana!

U svom radnom stažu vidio je mnogo toga, ali nerijetko su problemi koje imaju vozači banalni te zbog njih često mogu imati problema

Mile Crnjac dugogodišnji je djelatnik Službe pomoći na cesti Hrvatskog autokluba stacioniran u Udbini i zadužen za područje od Udbine do Svetog Roka. U svom radnom stažu vidio je mnogo toga, ali nerijetko su problemi koje imaju vozači banalni te zbog njih često mogu imati problema.
– Puno je intervencija bilo i teško je izdvojiti jedan savjet za naše članove, ali za primjer možemo uzeti događaj iz studenoga kad je odjednom počeo padati snijeg na području Like. Tad sam se odazvao na intervenciju gdje sam trebao zamijeniti prednju puknutu gumu na vozilu. Nažalost, rezervna guma je bila ljetna i prilično ispuhana pa je bilo potrebno prebaciti stražnju ispravnu gumu na prednje pogonske kotače, a ovu ispuhanu i ljetnu montirati na stražnji kotač. Tako sam i napravio. Iako to nije bilo trajno rješenje, čovjek je mogao nastaviti put, naravno sa smanjenom brzinom i opreznom vožnjom. Zato ovom prilikom upozoravam sve naše vozače da obrate pozornost na rezervnu gumu, posebice ako kreću na duži put ili kad su vremenske prilike promjenjive.