Policija ih je uhvatila: Prodavali su rabljeni Audi pa vratili čak 200.000 kilometara!

Prema navodima policije, najmanja manipulacija je smanjenje za 60.000 kilometara

O namještanju kilometraže smo pisali u više navrata, ali sada je vrijeme da se pozabavimo gospodinom i gospođom koji bi mogli biti neslavni rekorderi. U Austriji je policija uspjela ući u trag paru (suprug 64 i supruga 63 godine) koji je u smanjenju broja kilometara prošnašao isplativ poslovni model.

Početkom travnja policijski službenik je primijetio vozača tijekom rutinske kontrole prometa u gradu Krems an der Donau. Porijeklom iz Sjeverne Makedonije, počinio je nekoliko prekršaja, a naljepnica s tehničkim pregledom na vozilu bila je lažna.

Policija je potom registrirala dovršenu prodaju osam rabljenih automobila i pokušaj prodaje jednog rabljenog automobila u kojima se manipuliralo s kilometražom. Kako prenosi heute.at, bračni partneri au vratili kilometražu na Audiju za čak 200.000 km. Njih dvojica su najradije trgovali vozilima marke s četiri prstena i Škodom. Prema navodima policije, najmanja manipulacija je povratak za 60.000 kilometara. Visina štete je peteroznamenkasta, koliko se zna…