Češka služba presretača dobila je veliko pojačanje: Brze vozače lovit će zaplijenjeni Ferrari 458!

Policijska uprava morala je potrošiti oko 13.500 eura kako bi modificirala Ferrari

Zašto uništiti zaplijenjeni automobil kada ga možete bolje iskoristiti. Češka policija će Ferrari 458 Italia loviti prebrze vozače. Narodski, postao je presretač. Vozit će ga samo posebno obučeni policijski službenici. Koristit će se protiv najagresivnijih vozača na češkim autocestama, prilikom jurnjave za ukradenim vozilima ili tijekom nadzora na mjestima prijavljenih tunning događaja.

Policijska uprava morala je potrošiti 340.000 CZK kako bi modificirala Ferrari (oko 13.500 eura prema trenutnom tečaju). To je otprilike cijena nove Škode Scale. Na taj iznos treba dodati i potrošenih 5000 eura da se vozilo pokrene jer je bilo uskladišteno 10 godina te imalo samo nešto više od 2000 kilometara na brojčaniku kilometara kada je zaplijenjeno.

Umjesto tvorničke crvene boje, 458 Italia dobila je novu boju te sustav kamera, radio, posebno svjetlo upozorenja, zaslon s natpisima i uređaj za mjerenje brzine. Nije jasno zašto je zaplijenjen Ferrari, a vjerojatno su to neki prekršaji iz sfere carinskih ili poreznih malverzacija…