Revolucionarni Hyperloop u Kanadi: Prevozit će putnike brzinom od 1000 km/h!

Putnici će plaćati 44% manje u usporedbi s avionskim kartama za istu rutu

FluxJet je naziv novog hyperloop projekta, koji može prevesti do 54 putnika brzinom od 1000 km/h, što je brže i od mlažnjaka. Ovo električno vozilo u vakuumskoj cijevi razvio je TransPod sa sjedištem u Torontu, u suradnji s raznim drugim institucijama i međunarodnim partnerima.

Tvrtka planira izgraditi revolucionarni mrežni sustav pod nazivom TransPod Line, koji će povezivati gradove Calgary i Edmonton u Kanadi. Tvrdi da se razlikuje od bilo kojeg drugog sustava vlakova s vakuumskim cijevima jer se temelji na takozvanoj pametnoj infrastrukturi koja značajno smanjuje troškove rada i održavanja. Zbog toga će putnici plaćati 44% manje u usporedbi s avionskim kartama za istu rutu, pridonijeli bi smanjenju emisija CO2 od preko 600.000 tona godišnje te bi stigli na odredište puno brže – s FluxJet cijevima koji bi trebale polaziti svake 2 minute.

Na nedavnoj premijeri u Torontu, TransPod je predstavio 1,1 tonu tešku smanjenu verziju FluxJet cijevi. Demonstrirao je procedure kretanja, putovanja i zaustavljanja. Tijekom sljedeće faze, tvrtka će se fokusirati na testove velike brzine i dobivanje certifikata za vozilo. Ako sve bude u redu, buduću međugradsku liniju trebala bi početi graditi najkasnije do 2027. godine. U projket je dosad uloženo više od 500 milijuna dolara.