Prvi putnici u Virginovom hyperloopu: Ovo je povijesno putovanje!

Dvoje zaposlenika prešlo je oko 500 metara za 15 sekundi na ispitnom mjestu u pustinji Nevade u SAD-u

Virginov hyperloop prvi put u povijesti prevozio je putnike, ne daleko, ali ovo putovanje je znakovito. Dvoje zaposlenika prešlo je oko 500 metara za 15 sekundi na ispitnom mjestu u pustinji Nevade u SAD-u.

Virgin predviđa da će superbrzi vlak u vakuumskoj cijevi, postići maksimalnu brzinu veću od 1000 kilometara na sat. Jedna od putnica, zaposlenica Virginije Sara Luchian, rekla je da je putovanje prošlo u najboljem redu. Probnu vožnju nazvala je uzbudljivom i rekla da se ona i njezin suvozač nakon vožnje nisu osjećali loše. Podsjetimo da je Virgin proveo već oko 400 testova, ali bez ljudske posade. Luchian i njezini suputnici putovali su u kapsuli za dvije osobe, ali Virgin kaže da će biti i vlakova s prostorom za 28 putnika, kao i da tvrtka također radi na razvoju kapsula za prijevoz tereta.

U sustavu hiperpetlje koji koristi magnetsku levitaciju kako bi omogućio gotovo nečujno putovanje, putovanje između New Yorka i Washingtona trajalo bi samo 30 minuta. To bi bilo dvostruko brže od komercijalnog avionskog leta i četiri puta brže od brzog vlaka.

Sir Richard Branson, osnivač Virgin grupe, naziva tehnologiju revolucionarnom.