U vijadukt je uloženo gotovo 600 milijuna dolara, a odmah je zatvoren: Preuzeli su ga ‘huligani’!

Ulične utrke i drugi huliganizam haraju vijaduktom u Los Angelesu. Kako bi spriječio ponavljanje takvih događaja grad postavlja ležeće uspornike prometa i barijere.

Vijadukt u 6. ulici je najnoviji most u Los Angelesu koji je otvoren prije samo dva tjedna, a već sada je zatvoren do daljnjega, uglavnom zbog niza ilegalnih aktivnosti. Za izgradnju 1100 metara dugačkog vijadukta je potrošeno 588 milijuna dolara. Od 10. srpnja most je poprište ilegalnih utrka, ali i drugih aktivnosti.

Policija Los Angelesa (LAPD) je nekoliko puta zatvorila most u pokušaju da spriječi takve događaje, ali bezuspješno. Sada se postavljaju uspornici prometa, a šef LAPD-a Michel Moore gotovo je ostao bez ideja kako da spriječi ponavljanje takvih djela i sve naziv djelom huligana.

Uglavnom se čini da je ideja onih koji krše propise postaviti snimke na društvene mreže. Videozapisi prikazuju ljude kako se utrkuju na ulicama ili kako se penju na lukove mosta. Moore kaže da je većina ljudi koji žele ostvariti viralnu video slavu na vijaduktu nije iz grada i da im je most samo pozornica na kojoj žele postati popularni.

Zasad nema vremenskog okvira kada će se vijadukt ponovno otvoriti. Kad se to dogodi, ostaje samo nagađati hoće li nove mjere i barijere spriječiti daljnje besmislice koje bi ponovno zatvorile most.