F-35 Mada in China: Zaustavljene su isporuke stealth lovca jer je otkriveno da se jedan dio proizvodi u Kini!

Utvrđeno je da kineski dio ne odašilje nikakve informacije

Pentagon je objavio da privremeno zaustavlja isporuke zrakoplova F-35 tvrtke Lockheed Martin Corp nakon što je od proizvođača saznao da se legura proizvedena u Kini nalazi u komponenti nevidljivog borbenog zrakoplova, čime se krše savezna pravila nabave za obranu. Pentagon je također objavio da magnet koji sadrži leguru korištenu u dijelu integriranog paketa napajanja ne predstavlja sigurnosni problem i ne utječe ma perforamanse. Također, ovaj dio na odašilje nikakve informacije.

Pentagon je rekao da je Lockheed Martin već pronašao alternativni izvor legure za buduće isporuke. Tvrtka je dobrovoljno prijavila neusklađenost, a u tijeku je revizija kako bi se utvrdilo kako je do toga došlo. Pentagon nije otkrio koliko je isporuka zrakoplova odgođeno ili koliko ih je imalo kinesku leguru. Tvrtka bi trebala isporučiti do 153 F-35 u 2022. godini, a do sada ih je isporučila 88.

Kao što vam je poznato, F-35 je jedan od najmodernijih vojnih zrakoplova, a kupci stoje u redu kako bi nabavili flotu ovih aviona.