Povratak letećeg diva: Etihad vraća umirovljene Airbuse A380 u promet!

Specifičnost Etihadovih Airbusa su takozvane rezidencije, odnosno luksuzni trosobni stanovi

Zrakoplovne kompanije polako napuštaju velike četveromotorne putničke zrakoplove i prebacuju se na velike letjelice s dva motora. Nedavno je prestala proizvodnja legendarnog Boeinga 747, a istu sudbinu doživio je prošle godine i ogromni Airbus A380. Neki avioprijevnoci čak su i privremeno umirovili svoju flotu ovih ogromnih zrakoplova zbog ograničenja putovanja tijekom korona krize. No sada se A380 ponovno uvodi u službu Etihad Airwaysa.

Etihad Airways iz Ujedinjenih Arapskih Emirata najavio je da će četiri od njegovih deset konzerviranih Airbusa A380 ponovno biti uvedeni na rutu između međunarodne zračne luke Abu Dhabi i londonske zračne luke Heathrow. Prvi A380 ponovno će ući u promet u ljeto 2023., a četiri velika Airbusa zrakoplovne kompanije sa sjedištem u Abu Dhabiju letjet će isključivo na ovoj ruti.

– Ovaj potez slijedi porast potražnje za zračnim prijevozom u našoj mreži i želju kupaca za povratak jednog od najdojmljivijih iskustava komercijalnog letenja – kažu u Etihadu.

Inače, Emirates, konkurentski nacionalni prijevoznik, cijelo vrijeme leti s velikim A380 te ima 119 aviona u floti. Specifičnost Etihadovih Airbusa su takozvane rezidencije, odnosno luksuzni trosobni stanovi. U svakom avionu je po devet rezidencija sa spavaćim i denvnim sobama te kupaonicama.