Juriš s Dalekog istoka: MG je proširio ponudu SUV-ova s modelom HS!

MG HS nastoji privući kupce provjerenim dizajnom, prostranim interijerom, kvalitetnim izborom materijala u unutrašnjosti i modernom tehnologijom

MG je danas na hrvatskom tržištu predstavio model HS, koji je nakon EHS-a i ZS-a treći SUV u njegovoj ponudi. HS se temelji na istoj platformi kao i plug-in hibrid EHS, dugačaj je 457 cm, ali ispod poklopca motora skriva jedino 1,5-litreni T-GDi, četverocilindrični benzinski motor s turbopunjačem koji pruža maksimalnu snagu od 119 kW/162 KS i 250 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi isključivo na prednje kotače s šesterostupanjskim ručnim ili sedmerostupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. MG HS nastoji privući kupce provjerenim dizajnom, prostranim interijerom, kvalitetnim izborom materijala u unutrašnjosti i modernom tehnologijom. U vozilu se nalazi 10,1-inčni infotainment sustav, kao i 12,3-inčna digitalna ploča s instrumentima uz MG Pilot sustav koji uključuje brojne suvremene sustave pomoći vozaču.

Zanimljiva je i cijena, koja počinje od 25.900 eura. Za taj iznos kupac dobiva opremu Standard i motor u kombinaciji s ručnim mjenjačem. Na vrhu tri dostupne ponude je oprema Luxury, dostupna za 30.200 eura s ručnim, odnosno za 32.200 eura s automatskim mjenjačem.

Osim navedenog, kupci mogu birati između pet dostupnih boja te dodatno opremiti vozilo s paketom opreme Style, koji uključuje prilično puno sportskih detalja i opreme za 500 eura. Istaknimo i da HS ubrzo stiže u Hrvatsku te da neće biti problema s nabavom i čekanjima na vozilo.

MG s HS-om nudi sedam godina jamstva ili 150.000 kilometara te sasvim opravdano očekuje i dobre prodajne rezultate već u ovoj poslovnoj godini jer nudi vozilo koje je sigurno među vodećima na hrvatskom tržištu kada usporedimo omjer uložnog i dobivenog za navedenu cijenu.