Zabava u zrakoplovu: Pilot je izbacio člana posade da bi mu u kabinu mogla sjesti prijateljica!

Piloti su kasnili na let pa su se ukrcali u isto vrijeme kad i putnici

Pilot Air Indije navodno je dopustio jednoj od svojih prijateljica da provede određeno vrijeme u kokpitu zrakoplova tijekom leta iz Dubaija za Delhi 27. veljače. To je izravno kršenje sigurnosnih i proceduralnih normi, piše Hindustan Times.

Vijest je izašla u javnost nakon žalbe stjuardese regulatorima. Navodi se da je kapetan želio osigurati da kokpit izgleda gostoljubivo za prijateljicu. Također je tražio da joj se tijekom sat vremena, koliko je bila u kokpitu, donesu hrana i piće, koje se obično poslužuje putnicima poslovne klase.

Hindustan Times izvještava da se u pritužbi navodi da su problemi počeli na letu 915 AI-ja (Boeing 787-8 Dreamliner), čak i prije nego što je započeo proces ukrcaja. Kabinsko osoblje je moralo čekati oba pilota jer su kasnili. Na kraju su se piloti ukrcali u avion u isto vrijeme kad i putnici. U pritužbi se zatim navodi da je kapetan tražio od posade da mu javi ima li slobodnih mjesta u poslovnoj klasi kako bi njegova prijateljca (koji je letjela u ekonomskoj klasi) mogala tamo sjesti. Nažalost po njega, nije bilo slobodnih mjesta.

Tek sada stvari stvarno postaju još zanimljivije. Naime, mediji izvještavaju da se u pritužbi navodi da je kapetan zamolio jednog od članova posade da pusti njegovu prijateljicu u kokpit. Također je zatražio jastuke kako bi prijateljica sjedila na povišenom položaju i naručio alkohol i hranu. Kada ga je stjuardesa upozorila da alkohol ne smije u kabinu, počeo je vikati na nju… Ona ga je, pak, prijavila vlastima.