Želite više snage? Može, ali uz pretplatu: Mercedes-Benz nudi 60 KS za 60 dolara mjesečno!

Sve se radi pomoću koda i softvera, odnosno, nisu potrebne nikave ozbiljnije promjene na vozilima

Budući da se nova električna vozila sve više oslanjaju na softver, proizvođači automobila pokušavaju izvući što više novca od svojih kupaca putem značajki koje se mogu otključati. Na primjer, Mercedes-Benz je objavio da je nadogradnja za povećanje performansi na zahtjev dostupna za korisnike modela EQE i EQS putem OTA (over-the-air) ažuriranja, naravno uz pretplatu.

Nije da Mercedes zapravo mijenja ili dodaje bilo kakve komponente kako bi automobil bio brži. Sve se radi pomoću koda i softvera. Potrebna vam je samo internetska veza za pristup trgovini robne marke. Ovaj trend će vjerojatno postati još popularniji u automobilskoj industriji, jer smo već vidjeli slične ponude u drugim električnim vozilima poput BMW-a koji nudi grijana sjedala uz mjesečnu pretplatu.

Ažuriranje je dostupno za kupce modela EQE 350 4MATIC, EQS 450 4MATIC Sedan i SUV vozila u Sjevernoj Americi. Povećava snagu vozila do 60 KS dok ubrzava 0-100 km/h za sekundu brže. Nadalje, Mercedes-Benz tvrdi da plaćena poboljšanja neće imati utjecaja na doseg EV-a. Konkretno, prihvatljivi modeli EQE imat će povećanu snagu s 288 KS na 348 KS.

Što se tiče cijena, za EQE kupci koji žele iskoristiti dodatnu snagu morat će platiti 60 USD za dodatnih 60 konjskih snaga na temelju mjesečne pretplate, 600 USD za godišnju pretplatu ili jednokratnu naknadu od 1950 USD, osiguravajući da će imati nadogradnju za cijeli životni vijek vozila. Vlasnici EQS-a morat će još više isprazniti svoj bankovni račun i platiti 90 USD mjesečno, 900 USD godišnje ili 2950 USD za doživotno otključavanje.