Volkswagen je službeno napustio Rusiju: Prodao je svoju imovinu lokalnom trgovcu!

Nije jasno uključuje li Volkswagenov ugovor s Avilonom klauzulu koja bi mu omogućila povratak u Rusiju

Volkswagen se službeno povukao s ruskog tržišta, prodao je sve dionice tamošnje podružnice, koja uključuje i jednu tvornicu. Njemački proizvođač automobila sklopio je ugovor s moskovskim trgovcem VW-ovih automobila Avilon. Službena cijena prodajnog ugovora nije objavljena, ali se pretpostavlja da je Avilon platio približno 125 milijuna eura za zastupništvo i tvornicu u gradu Kalugi, koja ima kapaciteta proizvodnje 225.000 vozila godišnje. Samo je izgradnja tvornice koštala Volkswagen 770 tisuća eura.

Nije jasno uključuje li Volkswagenov ugovor s Avilonom klauzulu koja bi mu omogućila povratak u Rusiju. Renault je prošle godine postigao dogovor o prodaji svojih 68% udjela u ruskom proizvođaču automobila AvtoVAZ za samo 1 rublju, ali sporazum uključuje opciju nastavka poslovanja u budućnosti ako to odluči.

Tako je Volkswagen jedna od posljednjih tvrtki povezanih s autoindustrijom koja se povači iz Rusije. Kao što znate, već više od godinu dana, ta je država napala Ukrajinu i pod brojnim je sankcijama.