Događa se: Jedan je zrakoplov morao prislino sletjeti zbog putnika kojemu nije odgovarala – hrana!

Policajci su dočekali zrakoplov i ispratili putnika iz zrakoplova dok su ostali nastavili putovanje prema Amsterdamu

U nedjelju je zrakoplov United Airlinesa trebao letjeti iz interkontinentalne zračne luke George Bush u Houstonu u Teksasu za amsterdamsku zračnu luku Schiphol u Nizozemskoj. Polijetanje je bilo u 16.20 sati, a let obično traje devet i pol sati. Međutim, Unitedov Boeing 777 kružio je nebom u blizini čikaške međunarodne zračne luke O’Hare dva sata kasnije, trošeći gorivo kako bi smanjio težinu zrakoplova prije slijetanja. Zrakoplov nije morao prisilno sletjeti zbog mehaničkog problema, već zbog neposlušnog putnika. Prema The Guardianu, osoba koja je sjedila u poslovnoj klasi razbjesnila se zbog izbora obroka. Naime, Unitedovi putnici u poslovnoj klasi obično mogu birati između zapečenih goveđih rebara, zapečenog lososa s limunskom travom ili salate od sira ricotte i tjestenine od divljeg meda. Nije poznato što je gospodina razbjesnilo, ali daleko više razloga za ljutnju imaju putnici u ekonomskoj klasi u kojoj je izbor obroka poprilično skroman..

Nakon leta United je novinama poslao izjavu u kojoj stoji:

– Let 20 Uniteda iz interkontinentalne zračne luke George Bush za Amsterdam preusmjeren je na međunarodnu zračnu luku O’Hare i sigurno sletio nakon problem s putnikom. Policajci su zatim dočekali zrakoplov i ispratili putnika iz zrakoplova dok su ostali nastavili putovanje prema Amsterdamu.

Unitedov let 20 na kraju je stigao u Schiphol tri sata kasnije od planiranog. Nije jasno što se dogodilo s putnikom nakon što je ispraćen iz aviona, ali FAA (Federal Aviation Administration) je posljednjih godina podijelila novčane kazne do gotovo 82.000 dolara za nedolično ponašanje pokušavajući suzbiti smetnje tijekom leta.