Highway Fremantle dotegljen je u luku: Procijenjeno je koliko će automobila biti spašeno…

Točan uzrok požara još nije jasan, ali se nagađa da je vjerojatno buknuo u jednom od električnih automobila

Podsjetimo, u noći između utorka 25. i srijede 26. srpnja izbio je veliki požar na brodu za prijevoz automobila Fremantle Highway. Ukupno je na brodu prilikom izbijanja požara bilo 3783 vozila. Od toga je 498 električnih automobila, a BMW i Mercedes potvrdili su da njih imaju po nekoliko stotina vozila na brodu. Sada je i Rolls-Royce otkrio da je nekoliko vozila te luksuzne marke bilo na brodu.

Highway Fremantle dotegljen je u luku u Nizozemskoj, a spasilačko osoblje je na brodu. Početna inspekcija pokazuje da je nekoliko stotina automobila preživjelo požar, odnosno trebalo bi ih biti oko 800.

– Veliki broj automobila na donjim palubama ostao je netaknut. Na višoj palubi broda automobili su toliko oštećeni da se ne mogu koristiti – rekao je Richard Janssen, direktor tvrtke za spašavanje Smit Salvage, za NOS Radio 1 Journal.

Točan uzrok požara još nije jasan, ali se nagađa da je vjerojatno buknuo u jednom od električnih automobila. U požaru je poginuo jedan član posade, a mnogi su ozlijeđeni kada su skočili u more.