Forthing T5 EVO i Seres 5: Kineska konjica osvaja Hrvatsku!

Jedan je model električni SUV, a drugi SUV s benzinskim motorom

Tvrtka Auto Hrvatska predstavila je dva nova kineska modela. Na hrvatskom tržištu dostupni su Dongfengov Forthing T5, koji je SUV u klasi Kije Sportage te Seres 5 (Chongqing Sokon motor Company), električni premium SUV.

Forthing T5 EVO (na slici gore) je SUV malo veći od kompaktne klase, opremljen je 1,5-litrenim benzinskim motorom (177), koji je proizvod Mitsubishija te automatikom s dvije spojke (7 brzina), koji je pak djelo Magna Steyra. Spominje se potrošnja od 6,9 l/100 km po WLTP normi.

Dizajn je atraktivan, a unutrašnjost moderna. U njoj dominira spojeni sustav s dva ekrana, na jednom je instrumentna ploča, a na drugom infotainment. Automobil je opremljen cijelim paketom sustava aktivne sigurnosti te dolazi s petogodišnjim jamstvom (ili 100.000 km). Samo je jedan model, s premium opremom, panaramskim prozorom, navigacijom, automatskim klima-uređajem, grijanjem sjedala… Cijena je povoljnih (za ovu klasu i opremu) 29.990 eura.

Drugi novitet je Seres 5 (471 cm dužine), luksuzni električni SUV, koji u nas dolazi samo u Premium izvedbi s top opremom i pogonom na sve kotače. Baterija je u kombiniranoj tehnologiji, tzv semi-solid, a kapacitet joj je 90 kWh.

Snaga je moćnih 585 KS uz ubrzanje do 100 km/h za samo 4 sekunde. Cijena ovog automobila je 59.900 eura uz jamstvo do 4 godine (100.000 km). Interijer je doista impresivan, pročišćen, s velikim ekranom infotainmenta… Kinezi su očigledno naučili važne lekcije.