Inteligentna rješenja iz SAD-a: Ford je patentirao sjenilo za zaštitu od Sunca koje može spasiti živote!

Alat za razbijanje prozora postao bi važan dio pribora, jer pomaže razbiti vjetrobransko staklo ili bočna stakla u najtežim trenucima

Proizvođači automobila ne spavaju, kontinuirano se radi na inovacijama. Neke od njih su korisne, druge su samo vizije, a treće su patentni koji mogu završiti u serijskoj proizvodnji, a i ne moraju. Ford je nedavno patentirao jedinstveno sjenilo za zaštitu od Sunca u automobilima, koje osim primarne funkcije ima i sekundarnu. Naime, novi dizajn ima metalnu šipke s posebnim krajem koji vozačima omogućuje razbijanje vjetrobranskog stakla.

Aktulani štitnici su fleksibilni, odnosno sjenilo se može namještati tako da pokriva i bočne prozore. Ford vjeruje da se metalna šipka može zamijeniti novim dizajnom u obliku slova L koji vozačima olakšava izvlačenje iz automobila. Jedan od krajeva integrira razbijač stakla, što znači da ga vozači mogu koristiti za razbijanje vjetrobranskog stakla u slučaju nužde.

Alat za razbijanje prozora postao bi važan dio pribora, jer pomaže razbiti vjetrobransko staklo ili bočna stakla u najtežim trenucima. Ako ste zarobljeni u automobilu nakon nesreće ili kada vozilo uroni u vodu, jedini izlaz može vam biti kroz stakla. Ova metalna šipka/čekić mogla bi vam spasiti život.