Ovo je prvi Huaweijev automobil: Domet od čak 800 km, tehnologija…

S cijenom od 33.000 eura u Kini ovaj model je na razini manjeg Teslinog Modela 3

Došlo je vrijeme i za Huaweijev automobil, model koji se zove Luxeed S7 i koji će biti konkurent velikim električnim limuzinama poput BMW-a i5 ili Teslinog Modela S. Automobil su zajedno razvili tehnološki div Huawei i kineski proizvođač automobila Chery te je dugačak gotovo pet metara (497 cm).

Dizajn je očekivano moderan, skrojen po posljednjoj modi električnih automobila. Isto vrijedi i za unutrašnjost koja je primjer minimalizma s dva ekrana i odsustvom funkcijskih tipki.

Važan je, s tehnološkog aspekta, operativni sustav HarmonyOS, koji je isti kao i na pametnim telefonima  ili tabletima kineskog brenda. Odgovoran je za upravljanje multimedijskim sustavom i povezivošću. Drugi tehnološki aspekt je  autonomna vožnja, za koju je zaslužan kompleksni Huaweijev ADS 2.0 sustav, koji integrira 11 kamera visoke razlučivosti, 12 ultrazvučnih radara i LiDAR senzor. Tu je i umjetna inteligencija.

Ponuda se sastoji od dvije verzije, jedne sa stražnjim pogonom s 215 kW (288 KS) i druge s pogonom na sve kotače koja razvija 365 kW (489 KS) i može ubrzati od 0 do 100 km/ h za 3,3 sekunde. Spominje se domet od čak 800 km sa slabijom varijantom, a baterije su proizvod kineskog CATL-a.

S cijenom od 33.000 eura u Kini ovaj model je na razini manjeg Teslinog Modela 3, što je još jedna velika prednost Luxeeda ili Huaweija.