Povratak korijenima: Renault na tržište vraća Twingo koji podsjeća na prvu generaciju!

Legend će se proizvoditi u Europi i nudit će najbolju učinkovitost u klasi s potrošnjom energije od 10 kWh na 100 km

Renault je najavio električni automobil jeftiniji od 20.000 eura, čak ga je nazvao i projekt – Legend, a sada se čini da će to zapravo biti električni Twingo. Objavljene su prve fotografije koncepta koji ga prikazuju kao modernu nadogradnju prvog, legendarnog Twinga koji je devedesetih godin prošlog stoljeća stekao desetke tisuća obožavatelja. To je još jedan Renaultov povratak korijenima jer će uskoro na tržište modeli 4 i 5 – i to kao električni automobili.

Renault je predstavio i formalizirao svoju sestrinsku tvrtku Ampere, kojoj će zadatak biti proizvodnja električnih vozila. Ampere planira liniju od sedam električnih vozila do 2031. godine, uključujući gradski automobil s cijenom nižom od 20.000 eura za koji sad zanmo da će biti novi Twingo.

Twingo će se proizvoditi u Europi i nudit će najbolju učinkovitost u klasi s potrošnjom energije od 10 kWh na 100 km, objavio je Renault. Trenutno prosječna mala gradska električna vozila troše oko 15 kWh/100 km. Renault nije precizirao mjesto proizvodnje automobila, ali govori se o tvornici u Sloveniji u Novom Mestu, a prvi automobili trebali bi krenuti u salone 2026. godine.