Veliki rat cijenama: U Njemačkoj su se električna vozila izjednačila s benzincima!

Na Daciju Spring, najjeftiniji električni automobil u Njemačkoj, ide ogroman bonus od 10.000 eura

U Njemačkoj su ukinute subvencije na električna vozila. Budžetski problemi natjerali su najmoćniju europsku ekonomiju na redukcije u potporama. No proizvođači električnih automobila odmah su reagirali i krenuli s dramatičnim popustima na svoja vozila. Očigledno se može. Nedavno je Volkswagen znatno snizio cijene početnih modele svojih električnih automobila. ID.4 je već, na primjer, jeftiniji od Tiguana. Kia, Mercedes i Toyota također trenutno daju visoke popuste, a sada su reagirali Renault i njegova podružnica Dacia.

Na Daciju Spring, najjeftiniji električni automobil u Njemačkoj, ide ogroman bonus od 10.000 eura. Mali automobil sada je dostupan od 13.000 eura, što je razina Dacije Sandero s benzinskim motorom. Ponuda vrijedi do 31. ožujka, stoji u najavi proizvođača.

Inside-Digital javlja da i Renault kreće sa sličnim akcijama. Prema cjeniku od siječnja 2024., Megane E-Tech sada je dostupan od 35.600 eura te će pojeftiniti od 6400 do 6700 eura. Tu ide i dodatni bonus od 3000 eura do 31. ožujka, koji također osigurava Renault.