Poljak je protjeran iz Švicarske na deset godina: Zapalio je McLaren 720 Spider, Rolls-Royce Ghost, Ferrari Romu, sedam Bentleya…

Djelatnici autokuće primijetili su vatru i intervenirali aparatima za gašenje požara prije dolaska vatrogasne ekipe

Poljaku (43) 29. ožujka prošle godine zacrnilo se pred očima, ne doslovno, nego u onom, prenesnom značenju. Vozio je od svoje kuće u okrugu Bülach ZH do Opfiker Glattparka. Njegov cilj – autosalon koji prodaje isključivo luksuzne automobile. Sa sobom je ponio bijelu plastičnu vrećicu, a unutra spužve za kućanstvo natopljene benzinom. Potom je prišao elegantnim vozilima, stavio spužve na prednju lijevu gumu i zapalio vatru. Zapalio je sedam Bentleya, McLareu 720 Spideru, Rolls-Royce Ghost, Ferrari Romu i druge luksuzne automobile…

Djelatnici autokuće primijetili su vatru i intervenirali aparatima za gašenje požara prije dolaska vatrogasne ekipe. Ipak, nastala je materijalna šteta od 300.000 švicarskih franaka, a prelijepom Ferrariju više nije bilo spasa.

Akcija kod trgovca luksuznim automobilima sada je Poljaku (43) donijela desetogodišnje protjerivanje iz zemlje, o čemu izvještava Zürcher Unterländer. Na suđenju pred okružnim sudom u Bülachu, piroman je optužen za pokušaj paleža, višestruko oštećenje imovine, vrijeđanje i vožnju bez voačke dozvole (oduzeta mu je). Istočnoeuropljanin pati od iluzivnog poremećaja i vjerovao je da ga maltretiraju tajne službe i mafija, a izjavio je: Nikad u životu ne želim se vratiti u ovu zemlju. Također je dodao da mrzi Švicarsku.

Po struci je limar, koji već neko vrijeme nije bio sposoban za rad, te se i prije toga ponašao agresivno. Početkom travnja 2022. uništio je staklena vrata u fitness centru. Sedam mjeseci kasnije, mobingirao je zaposlenika ureda za cestovni promet u Bülachu i pljunuo mu u lice.