MG tvrdi da njegov popularni model ima neuništive baterije: Ne gube domet ni nakon nekoliko tisuća punjenja!

MG objašnjava da su SAIC Motor i CATL 2017. osnovali zajedničku tvornicu za proizvodnju baterija najviše kvalitete

Električna vozila marke MG sadrže baterije s degradacijom od 0%, prema najnovijim testovima koje je provela tvrtka, a kojima su izmjerene razine izdržljivosti i sigurnosti, objašnjava se u priopćenju od ovog tjedna. Naime, u posljednjem testu provedenom u Španjolskoj prošlog prosinca, provedena je stroga SOH (State of Health) analiza na ZS EV-u nakon prvih 35.000 kilometara intenzivne uporabe, te nakon što je baterija bila podvrgnuta svim vrstama punjenja: ultrabrzom, brzom i sporom.

Rezultat je, ističe tvrtka, izvrstan, budući da baterija nije pretrpjela ni najmanju degradaciju: zadržava 100% svog nominalnog kapaciteta i sve njene komponente su u savršenom stanju nakon što su podvrgnute iscrpnoj analizi. Baterije koje koristi MG dizajnirane su da ponude do 5000 ciklusa punjenja, što znači komforno premašivanje milijun kilometara korištenja automobila. Brend također navodi da ima jednu od najboljih baterijskih tehnologija na tržištu iz dva razloga. S jedne strane, ima koristi od stručnog znanja svoje matične tvrtke, SAIC Motor, koja proizvodi i razvija električna vozila više od desetljeća. S druge strane, blisko surađuje s tvrtkom CATL, koji je broj jedan u svijetu u automobilskim baterijama i razvoju baterija. MG objašnjava da su SAIC Motor i CATL 2017. osnovali zajedničku tvornicu za proizvodnju baterija najviše kvalitete, s proizvodnim kapacitetom od 36 GWh. Ovo postrojenje pokriva sve proizvodne procese baterije: ćelije, module, sustav kontrole i upravljanja, integrirane sustave i recikliranje.

Na kraju, MG ističe da je njegov ZS EV ažuriran s novim paketima baterija s dva kapaciteta: jednim od 50,3 kWh bruto) koji ovom modelu osigurava domet od 320 kilometara (WLTP) i drugim, dugotrajnim, sa 69,9 kWh (bruto) što omogućuje električni domet ZS EV do 440 km (WLTP). Nove baterije, izrađene s velikim paketima ćelija modula (sa 120 ćelija za 50,3 KWh i 96 ćelija za 69,9 KWh), poboljšavaju gustoću energije za 34%. Njihova težina je 412 kilograma s kapacitetom od 50,3 kWh i 396,9 kilograma s kapacitetom od 69,9 kWh, a to je zbog različite kemije ćelija u svakoj od njih.

Sad, je li ovo usta moja hvalite me ili nešto drugo, pokazt će vrijeme i neka neovisna analiza.