Stariji električni automobil i nevjerojatna ponuda za zamjenu baterije: Jamstvo je isteklo, a cijene rastu!

Sada su prvi primjerci stariji od 10 godina, a jamstvo na baterije od osam godina je isteklo

Vlasnik u Sjedinjenim Državama šokiran je cijenom kada je morao zamijeniti bateriju u električnom automobilu. Ponuda za zamjenu baterije modela i3 u BMW-ovom servisu košta više od 70.000 dolara. Ostali vlasnici, pak, prijavljuju troškove od 30.000 do 35.000 dolara za zamjenu baterija u BMW-ovom malom električnom automobilu.

BMW i3 bio je jedan od prvih modernih električnih automobila na tržištu kada je stigao 2013. godine. Model je ukinut 2022. godine. Sada su prvi primjerci stariji od 10 godina, a jamstvo na baterije od osam godina je isteklo. Carscoops je naišao na mnoge vlasnike i3 kojima je naplaćeno više od 30.000 dolara za zamjenu baterije.

Jedan vlasnik na Redditu je  objavio da je dobio račun od 33.000 dolara za popravak baterije. Drugi vlasnik nije bio te sreće, a za novu bateriju tražili su ga 38.000 dolara. Budući da njegov rabljeni BMW vrijedi manje od 18.000 dolara, odustao je od popravka. No vlasnik iz Seattlea bio bi rekorder, pokazao je na Redditu ponudu iz BMW-ovog servisa – 71.000 dolara za zamjenu baterije. U ponudi nije navedena cijena rada pa bi završni račun bio mnogo veći. Naravno, nije odlučio platiti tu cijenu već je potražio rabljeni i3, koji je mnogo jeftiniji (čovjek očigledno voli ovaj model). Ako nisu svi moduli u bateriji neispravni, vjerojatno je moguće zamijeniti i pojedinačne module koji mogu koštati manje od 3600 dolara, ali čini se da BMW-ove radionice u SAD-u ne nude to rješenje.

Is this correct?
byu/xplorng77 inBMWi3