Rekorder zračnog prijevoza: Kupio je doživotnu avionsku kartu i s njom zarađuje ogroman novac!

United Airlines je 1990. godine kao promociju ponudio doživotnu kartu od 290.000 dolara

Putnik koji vjerojatno prešao najviše kilometara zrakoplovom je poslovni konzultant iz New Jerseyja Tom Stuker. Stuker  je već preletio više od 38,6 milijuna km. Nije da Tom zbog posla mora često putovati, ali 1990. kupio je doživotnu avionsku kartu za sebe i suputnicu. United Airlines je akcijski ponudio doživotnu kartu od 290.000 dolara, tadašnjih 270.000 eura, koja vam je omogućavala da putujete bilo gdje, kad god, bez ikakvih ograničenja. Vrijedi doživotno, za vlasnika karte. Stuker je bio jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji ju je kupio. Od tada živi praktički na sjedalu 1B, svom omiljenom, u poslovnoj klasi United Airlinesa. Jednom je, ispričao je za Washington Post, letio 12 dana zaredom, samo kako bi – letio.

Voli putovati, posebno u Australiju, priznaje, ali postoji i pragmatičniji razlog za mijenjanje aviona. Doživotna karta omogućuje vam skupljanje nagradnih milja ili bodova vjernosti. Ovi se bodovi mogu iskoristiti u trgovinama koje imaju dogovor s Unitedom ili tvrtkama povezanom s bodovnim programom.

– Najbolja investicija u mom životu – rekao je Stuker novinarima. Od tada živi poput sultana zahvaljujući Unitedovim miljama: odsjeda u luksuznim hotelskim apartmanima diljem svijeta, uživa u višetjednim krstarenjima te gurmanskim jelima od Pertha do Pariza.

Čak je i milje koje je skupio iskoristio da može obnoviti bratovu kuću. Jednom je prilikom u jednom danu iskoristio svoje milje na poklon kartice suparmarketa Walmarta u vrijednosti od 50.000 dolara. Na kraju je letenje postalo neka vrsta posla. Izvan sezone leti bez prestanka, često sa suprugom s kojom je već imao više od 120 medenih mjeseca, kaže, a onda u visokoj sezoni otkupljuje milje za uživanje u dugim odmorima u luksuznim hotelima i to besplatno, na trošak United Airlinesa. Sva ta putovanja koštala bi ga milijune dolara, pa je njegova karta odavno više nego isplaćena.

United Airlines više se nije odlučio za sličnu akciju – ponude doživotne karte! Pametna odluka!