Zračno ‘bombardiranje’: Važno je što prije očistiti ptičji izmet s obojenih površina automobila!

Kad perete automobil u praonicama ne bi ga bilo loše zaštititi voskom. On će djelovati kao zaštiti sloj protiv ptičjeg izmeta

Mnogi od vas parkiraju automobile na otvorenom, a nije loše ukazati na jedan problem koji bi se mogao pojaviti. Naime, ptičji svijet ne spava. Ptičji izmet sadrži dušik koji je izrazito abrazivan prema modernim bojama na automobilima baziranima na vodi. Zadrži li se duže na bojanim površinama automobila, izmet može napraviti veliku štetu.

Boja može izblijedjeti, a to sigurno ne želite. Poželjno je obrisati ga što prije – po mogućnosti dok je još svjež. Naravno, nitko ne dežura ispred vozila čekajući bombardiranje ptičje eskadrile, ali kad uočite izmet odmah ga brišite. Osuši li se, najbolje je koristiti specijalizirane autošampone koji imaju i zaštitnu komponentu (vosak). Ako to nemate, iskoristite šampon za kupanje ili sapun – bitno je samo što prije skinuti izmet.

Još jedan savjet – kad perete automobil u praonicama ne bi ga bilo loše zaštititi voskom. On će djelovati kao zaštiti sloj protiv ptičjeg izmeta.