Što će se dogoditi ako ako u dizelaša natočite benzin: U ovom slučaju požar!

Ako ova kratka vijest imao pouku, a ima - ona je, koliko god umorni ili dekoncentrirani bili, uvijek pazite koje gorivo točite

Sa svoje promatračnice vatrogasci u njemačkom mjestu Großrückerswalde vidjeli su veliki stup dima u daljini. Nije dugo trebalo, vizualni dojam upotpunio je i telefonski poziv o automobilu koji gori na cesti, nedaleko od benzinske stanice. Vatrogasci su brzo stigli i pomoću pjene ugasili požar na starom Fordu iz 2006. godine.

Što se dogodilo? Stariji vozač u prvom trenutku nije bio svjestan greške, ali shvatio je da se iza svega krije najbanalnija greška. U dizelski motor natočio je benzin. Znate i sami da dizelski motori imaju veći stupanj kompresije od benzinca.

Benzin je zapaljiviji od dizela i u cilindrima izgorjelog automobila dogodilo se ono što nitko ne želi. Došlo je do ranijeg paljenja smjese, sustav ubrizgavanja je uništen i došlo je do požara.

Ako ova kratka vijest imao pouku, a ima – ona je, koliko god umorni ili dekoncentrirani bili, uvijek pazite koje gorivo točite. Te greške su jedne od najskupljih.